Nobody’s Gonna Ban Bitcoin: Acting Banking Comptroller Brian Brooks

Tidigare juridisk chef på Coinbase och nu aktiv valutaansvarig för OCC, Brian Brooks, har kommenterat rykten som Brian Armstrong diskuterat om eventuella nya regler mot självhostade kryptoplånböcker som ska genomföras i slutet av Trumps mandatperiod.

Brooks försäkrade CNBC Squawk Box-värd att det inte finns något att oroa sig för och „ingen kommer att förbjuda Bitcoin.“

Dessutom uppgav Brooks att många goda nyheter för krypto kommer att ses i slutet av Trump-eran.

„Vi är mycket fokuserade på att inte döda detta“

Som svar på värden, Melissa Lee, om huruvida det är sant att det amerikanska finansministeriet sannolikt kommer att lansera regler mot självplacerade kryptovalutaplånböcker innan Trumps presidentperiod är slut, förnekade Brian Brooks dessa anklagelser.

Han försäkrade tittarna att OCC just nu är mycket fokuserad på att „få rätt och inte döda detta“ (förmodligen Bitcoin).

Enligt Brooks är OCC nu upptagen med att skapa en balans som skulle göra båda sidor nöjda: tillsynsmyndigheter och kryptoanvändare. Tillsynsmyndigheterna kämpar dock för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Ändå vill de ge Bitcoin och krypto i allmänhet grönt ljus.

Vi är mycket fokuserade på att få det här rätt. Vi är mycket fokuserade på att inte döda detta, och det är lika viktigt att vi utvecklar nätverken bakom bitcoin och andra kryptor eftersom vi förhindrar penningtvätt och finansiering av terrorism.

„Ingen kommer att förbjuda Bitcoin“

Brian Brooks uppgav också att „ingen kommer att förbjuda Bitcoin“ eller den överföringsteknologi som den kör på. Den fungerande valutaövervakaren lovade också några goda nyheter för krypto i slutet av Trumps period i While House.

En del av det gäller banker, blockchain och tydlighet om typen av digitala tillgångar.

Så tro mig, det kommer att finnas många positiva meddelanden.

Samtidigt tillade Brooks att „det är en farlig värld där ute, vi måste vara ärliga om det.“